Altibox X – Dette er våre julefavoritter

Tidløse julefilmer for store og små. Finn julestemningen i strømmetjenesten Altibox X.

Mor og barn sitter i sofa og ser julefilm

Tidløse julefilmer for store og små. Finn julestemningen i strømmetjenesten Altibox X.

Tjuvstart julestemningen nå, eller inviter til filmkveld når snøen laver ned (eller når du skulle ønske at den lavet ned)… Finn din filmfavoritt i strømmetjenesten Altibox X, som er inkludert for alle med Altibox TV.

Strømmetjenesten som ble lansert tidligere i høst har fått et rikelig påfyll med fantastiske norske filmer, og her finner du en rekke julefilmer til deg som elsker tradisjonsrik underholdning.

Er du typen som må ha den originale ‘Reisen til Julestjernen’ i bakgrunnen når julemiddagen forberedes, eller har barn som elsker nissene i Blåfjell? Har du sett filmen som gav oss Maria Menas klassiker ‘Home for Christmas’, eller den som er spekket med Stavangers største skuespillere; Pia Tjelta, Kristoffer Joner, Vegar Hoel og enda flere?

Les videre og sjekk noen av julefavorittene som finnes i Altibox X.

Drama

Hjem til jul

Ulike historier veves sammen, alle med samme ønske: Drømmen om å feire jul med en familie. En lege, en pappa, en tigger, en eldre mann, en ung gutt og en elskerinne, med hver sin historie. En film som byr på julestemning i bøtter og spann i sin vakre vinteratmosfære og med den nå uunnværlige klassikeren til Maria Mena i avslutningsscenene, men uten å ha tradisjonell julestemning som formål. Det finnes mange skjebner som forsterkes av forventningene om gledens høytid.

Hjem til jul
Familiefilm

Reisen til julestjernen

Den ikoniske eventyrfilmen fra 1976 er for mange et obligatorisk skue i desember. Den har blitt vist på NRK hver julaften – men nå finner du den i strømmetjenesten Altibox X, og kan tjuvstarte stemningen allerede før den store dagen. Hanne Krogh, i rollen som Gulltopp, jakter julestjernen som forsvinner. Visste du at filminnspillingen i sin tid nesten ble kansellert, da det knapt kom snø vinteren den skulle spilles inn? Flere billass snø måtte skysses til Akershus Festning. Heldigvis ble filmen noe av!

Reisen til julestjernen
Komedie, Romantikk

Mongoland

En over 20 år gammel klassiker med noen av Norges mest kjente filmfjes i hovedrollene: Mongoland begeistret kritikerne, med rette, da den ble sluppet i 2001. Dette er romantikk, humor og fantastisk skuespill på høyeste nivå. Pia ankommer Stavanger lille julaften for å finne typen Kristoffer. Det er lettere sagt enn gjort. Sjarmerende, autentisk og virkelig verdt et gjensyn!

Mongoland
Familiefilm

Julenatt i Blåfjell

Blånissene i animert versjon er filmen som trollbinder de yngste. Prinsesse Fjellrose har aldri vært utenfor fjellets trygge vegger, og verden der ute virker stor og farlig. En dag skjer noe som forandrer alt; Fjellroses far Fjellkongen har fått Gråsynet og hans tid går mot slutten. Hun får vite at Husfolkene har noe som kan gjøre syke friske. For å redde faren, må hun trosse frykten og reise ut av Blåfjell.

Julenatt i Blåfjell
Familiefilm, Komedie

Gråtass - En annerledes jul

Barnefavoritten Gråtass står på låven og følger med på de travle juleforberedelsene. Alle har mye å gjøre, og ingen har tid til ham. Gråtass føler seg til overs og bestemmer seg for å dra fra gården. Ute i skogen er det mørkt og ikke så lett å kjenne seg igjen. Gråtass kjører seg bort og opplever noe ganske skummelt. Men han treffer også en som trenger hjelp, en han blir god venn med.

Gråtass - En annerledes jul
Familiefilm

Karsten og Petras vidunderlige jul

En herlig julefilm om de to bestevennene Karsten og Petra, basert på Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holts populære barnebøker. Karsten og Petra gleder seg veldig til jul, og sammen med kosedyrene Frøken Kanin og Løveungen teller de utålmodig ned til julaften. Petra er ekstra spent fordi Bassa skal ha valper, og fordi julenissen kanskje kommer inn til henne i år, ikke bare legger gavene utenfor døra slik han pleier. Når morfar forteller at han skal feire julaften på hytta til kjæresten Esther, må de to bestevennene legge en plan for å få ham til å ombestemme seg. Dermed går de i gang med å lage verdens aller, aller, aller beste julestemning.

Karsten og Petras vidunderlige jul
Komedie

Tante Pose

For noen er dette en av julens store tradisjoner: Komedien fra 1940 fra Balgården, der Tante Pose er gjest til jul. Den gamle dama gjør livet surt for både den ene og andre i familien. Visste du at midt under opptakene i 1940 ble Norge invadert av Tyskland? Filmselskapet klarte likevel å få samlet skuespillerne til å gjenoppta innspillingene, noe som resulterte i filmen som har blitt vist utallige ganger på norsk tv i julen.

Tante Pose