EnID: Ny og tryggere innlogging

Nå blir Mine sider enda tryggere å bruke. Fra 15. til 18. januar bytter Altibox til en ny og bedre tjeneste for innlogging.

Tjenesten har fått navnet EnID. I første omgang vil du neppe merke noen forskjell. Brukernavn og passord er likt som før, så det er bare å logge inn. Og hvis hukommelsen svikter, kan “Glemt passord”-knappen hjelpe deg videre.

Hensikten med denne endringen å legge til rette for økt sikkerhet. Selv om dagens løsning er god nok, vet vi at kravene til sikkerhet stadig skjerpes. Denne endringen gjøres for å ligge i forkant, slik at vi har en fremtidsrettet løsning.

På sikt vil det legges til flere funksjoner for å gjøre opplevelsen enda bedre, slik at du heller kan bruke tiden din på andre ting – som å se på serier eller bestige en fjelltopp!

Spørsmål og svar om EnID/ Mine sider

Hva er EnID?

EnID er Lyse-konsernets innloggingstjeneste. Tjenesten benyttes av Lyse, Altibox og partnere, for å ivareta brukerkontoer, sikkerhet, identifisering og gi digitale tilganger til produkter og tjenester.

Vi jobber hele tiden for at det skal være enklest mulig for deg som kunde, og gradvis vil det bli enda lettere å logge inn på de tjenestene du skal ha tilgang til.

Er EnID trygt å bruke?

Ja. EnID er vårt navn på tjenesten, men i bakkant ligger en av markedets mest brukte løsninger for innlogging og tilgangsstyring.

Din sikkerhet er det viktigste for oss, og vi jobber hele tiden med å gjøre tjenestene våre enda bedre. Nå har vi for eksempel lagt til mulighet for totrinnsbekreftelse, og fremover vil vi fortsette å forbedre tjenestene våre for å gjøre dem enda enklere å bruke.

Jeg har glemt passordet til Mine sider, hva gjør jeg?

Du kan lage deg et nytt passord på Glemt passord-siden. Da vil du i løpet av kort tid motta e-post med lenke til å opprette et nytt passord.
Du kan også velge å logge inn med engangspassord på e-post.
Har du sluttet å bruke e-postadressen du er registrert med, eller usikker på hvilken e-postadresse du har benyttet? Ta kontakt med kundeservice, så hjelper vi deg videre.

Hvordan kan jeg logge på Mine sider?

Så fort brukeren din er klar, har du to muligheter for pålogging:

Brukernavn og passord
Brukernavn og engangspassord på e-post
Du kan også velge å aktivere totrinnsbekreftelse med SMS eller app. Dette setter du enkelt opp inne på Mine sider.

Hvordan oppretter jeg en bruker til Mine sider?

Du kan opprette en bruker til Mine sider ved å klikke her.

Jeg får ikke logget på Mine sider. Hva gjør jeg?

Prøv å få tilsendt nytt passord ved hjelp av glemt passord-funksjonen. Du kan også prøve å logge på med engangspassord på e-post. Hjelper ikke det, ta kontakt med kundesenter.
Du skal kunne logge deg på Mine sider så fort avtalen din er aktiv. Du får da en e-post, hvor du må aktivere brukeren din.

Jeg har laget et nytt passord til Mine sider, men det fungerer ikke. Hvorfor?

Vi har mange tekniske plattformer som én etter én vil flyttes over til ny løsning mellom 15.-18. januar. Så om du har laget et nytt passord og ikke får det til å fungere i en av våre flater, kan det være fordi alle ikke er flyttet over enda. Prøv det gamle passordet ditt i så fall. Etter 18. januar vil det nye passordet fungere alle steder.