Benedicte Eian, daglig leder, utenfor Gründeriet i Sandefjord

Gründeriet: – Alltid lynraskt nett hver eneste dag

For Gründeriet i Sandefjord er det like viktig med raskt internett, som at leverandøren er en viktig bidragsyter til lokalsamfunnet.

Kontorfellesskapet Gründeriet i Sandefjord sentrum huser en rekke gryende sandefjordbedrifter, og er avhengig av en solid fiberleveranse som sikrer god kommunikasjon med verden.

– Det er som med strøm og vann – vi tar for gitt at det bare skal funke. Og det gjør det. Med over 70 bedrifter som sitter hos oss har vi aldri opplevd noen utfordringer. Vi er superfornøyde med Sandefjord Bredbånd, forteller Benedicte Eian Iversen, daglig leder av Gründeriet.

– Også funker det like bra på jobb som på hjemmekontoret. Vi er fem i husholdningen og bruker internett mye, til alt fra gaming til streaming av fotballkamper – og det er aldri noen forsinkelser på nettilgangen.

Med hjerte for Sandefjord

Hovedmålet til Gründeriet er å skape nye arbeidsplasser, ved å tilby gründere en egen verktøykasse som øker sannsynligheten for å lykkes. Det inkluderer blant annet en kontorplass med tilgang til nett, møterom, arrangementer, mentorer, investorer og individuell oppfølging.

– Vi tilfører gründere et samfunn hvor bedrifter fra forskjellige bransjer og i ulike faser, møtes og lærer av hverandre. Gründeriet gir også positive ringvirkninger, som at bedriftene kjøper varer og tjenester fra lokale underleverandører. Vi ser i tillegg at det skaper stolthet rundt gründerkulturen i Sandefjord, sier Eian Iversen.

Et felles engasjement og kjærlighet for byen er kanskje noe av grunnen til at det var et selvskrevet samarbeid mellom Gründeriet og Sandefjord Bredbånd, allerede fra oppstarten til gründerhuset i 2016.

– Sandefjord Bredbånd er en av våre viktigste sponsorer, som muliggjør at vi kan ha dette tilbudet til lokalbefolkningen. Siden oppstart har nå 150 lokale arbeidsplasser blitt skapt gjennom Gründeriet.

Ifølge den daglige lederen var det likevel ingen selvfølge at fiberleveransen skulle komme herfra.

– Valget falt først og fremst på Sandefjord Bredbånd fordi det er en lokal aktør som tilbyr lynraskt fiberbredbånd til konkurransedyktige priser. Det er dessuten en viktig aktør i Sandefjord med hjerte for byen, som hver dag sørger for å koble mennesker og bedrifter på verden, sier hun.

Viktig med lokalt engasjement

I likhet med mange andre sandefjordinger, kommer Benedicte Eian Iversen fra en gründerfamilie. Da er det ikke så rart at hun i 2019 valgte å sjekke ut av hotellbransjen for å bli daglig leder i Gründeriet. Hun er en ildsjel som er lidenskapelig opptatt av mennesker og lokalsamfunnet. Sandefjord Bredbånd er i så måte en perfekt match.

– Sandefjord Bredbånd er en viktig lokal aktør, som sørger for å gi våre gründere lynraskt nett hver eneste dag. Det er også viktig for oss at Sandefjord Bredbånd viser lokalt engasjement, ved å være sponsor for arenaer som engasjerer befolkningen, sier hun.

Hun nevner blant annet Fjordfesten, Sandefjord fotball og ikke minst Gründeriet selv. Eian Iversen mener det er nettopp det som skiller Sandefjord Bredbånd fra andre aktører.

– Sandefjordinger er veldig patriotiske, og når de i tillegg kan skilte med topp kvalitet og gode priser – da er det lett å velge lokalt.