Hvor raskt er ditt internett?

Sjekk hva du kan gjøre selv for å få bedre trådløst nett hjemme.

Kvinnelig hånd som skriver på tastatur på laptop

Mange forhold hjemme i huset bestemmer hastigheten på bredbåndet ditt, spesielt hvis du har trådløst internett. Test gjerne hastighet her, og sjekk så hva du kan gjøre selv for å få bedre trådløst nett hjemme.

Typiske grunner til at wifi er treigt

 • Det er vegger, murer, etasjeskillere, møbler og/eller gjenstander som står mellom hjemmesentralen (senderen) og din trådløse enhet (mottakeren)
 • Det er flere enheter i huset som deler på internett
 • Du er tilkoblet 2,4 GHz-nett, mens 5 GHz ville vært raskere
 • Du har hastighet over 100/100 Mbps, men bruker gamle Cat5-nettverkskabler
 • Du har ikke satt hjemmesentralen i bromodus.
 • Din trådløs-router (ikke hjemmesentralen fra Altibox) er gammel og demper hastighet og signal

Dette kan du selv gjøre for å øke hastigheten

 1. Re-start hjemmesentral, datamaskiner og andre enheter som bruker internett.
 2. Hvis du kan bruke nettverkskabel helt fram til enheten din, vil det gi bedre resultat enn trådløs tilkobling.
 3. Test hvilket av 2,4 GHz og 5 GHz-nettene som er raskest
 4. Bytt gamle og slitte datakabler med nye. Cat5-kabler kan gi utfordringer med å gi høyere hastighet over 100/100, så her anbefaler vi å bruke Cat5e- eller Cat6-kabler.
 5. Bruk nytt datautstyr (Wifi-ruter, mobil, nettbrett etc.) med teknologi som kan utnytte den høye båndbredden fra Altibox.
 6. Laster du ned mye data samtidig, som for eksempel oppdateringer på mobil og pc, streamet tv, film og musikk? Da senkes hastigheten for hver enkelt bruker.
 7. Oppgrader til en raskere linje.

Greit å vite om hastighet

Du abonnerer på en gitt hastighet, og i utgangspunktet skal denne hastigheten være fullt ut tilgjengelig for deg så lenge du bruker en fysisk nettverkskabel fra hjemmesentralen din. Hastigheten er oppgitt som opp- og nedlastingshastighet, eksempelvis 500/500 betyr 500 megabits per sekund (Mbps) nedlasting, og 500 Mpbs opplastingshastighet.

Imidlertid kan tilgjengelig kapasitet for internettrafikk bli påvirket av forskjellige forhold, herunder tekniske kontrollmekanismer samt eventuelle andre tidskritiske tjenester du abonnerer på fra oss – herunder Altibox Telefoni og Altibox TV. Trafikk for disse tjenestene vil bli prioritert foran internettrafikk.

Merk at din opplevde hastighet også vil bli påvirket av om din internettrafikk foregår utenfor vårt nettverk, og av om du benytter deg av trådløst nettverk. Hvis du har en wifi-forsterker eller nettverksforlenger, vil det kunne hjelpe svært godt.

For å måle hastigheten som leveres inn i boligen din, anbefaler vi deg å koble en pc direkte til hjemmesentralen og teste hastigheten.

Få trådløs dekning i hele boligen med Wifi Total

Velger du trådløse enheter anbefalt av oss, hjelper vi deg med en så optimal trådløs dekning som mulig i din bolig.

Vi gjennomfører tester på trådløse enheter for å finne de vi mener gir best trådløst nett. I vår test utfordres alltid de hindringer som forringer trådløse signaler, som vegger, etasjeskiller, metall, andre enheter som kan forstyrre frekvenser (mikrobølgeovn o.l.) – ja, egentlig alt som kan komme mellom enheten du bruker, og den trådløse enheten. For å gjøre det enkelt og trygt for deg som kunde, gir vi råd til hvilke trådløse enheter du bør velge. Vi tilbyr også veiledning og installasjon om du ønsker det.

logo wifi total