Krim, action og komedie: Nytt i oktober

Serier med trøkk! Her er fem seriefavoritter fra oktober, elsket av både kritikere og publikum.

mann i sofa

Serier med trøkk! Her er fem seriefavoritter fra oktober, elsket av både kritikere og publikum.

Oktober måned byr på et krimdrama som enstemmig hylles av kritikerne, ny sesong av komedien som overraska oss i fjor, gjensyn med en fransk mestertyv, stødig politidrama, og barske nordmenn som er blitt internasjonale tv-helter. La høstmørket komme, for vi pakker teppet godt rundt oss og ser disse seriene denne måneden.

Usikker på hvordan du velger? Slik bruker du poengene dine ›

IMDb 7.7/10

Our Flag Means Death

Serien om en britisk adelsmanns drøm om å bli pirat er basert på en sann historie fra 1717. Og mannen følger drømmen, han! Han ender opp som kaptein på sitt eget sjørøverskip, men sliter med tilliten fra mannskapet. Komedien kom som et friskt pust i fjor, og nå har HBO Max sluppet andre sesong. Så, hva sier publikum?

Hjertevarm og romantisk piratkomedie, sier P3s Filmpoliti, og triller femmer på terningen.

Leter du etter litt lun, eventyrlig og festlig underholdning i høstmørket kan ‘Our Flag Means Death’ på HBO Max være akkurat det du er ute etter.

Utsnitt fra serien Our flag means death
IMDb 7.7/10

Huset

Dansk fengselsdrama som er hyllet fra et samlet kritikerkorps – både i hjemlandet og her. Ord som er blitt brukt er ‘dansk dynamitt’, ‘intenst’, ‘en genistrek’ – med advarsel for sarte seere. Dette er rått, brutalt og fascinerende. Og er du en av de mange som har latt seg fengsle av serien ‘Forbrytelsen’ vil du nok kjenne igjen en av hovedrollene, Sofie Gråbøl (på skjermen, Sarah Lund), som spiller Miriam, en av fire betjenter vi kommer tett på.

Så, er du klar for farlige fanger og glitrende skuespill?

Utsnitt fra serien Huset
IMDb 7.5/10

Lupin

Serien om mestertyven Lupin er den mest sette franske serien på Netflix noensinne. Nå er del tre på plass i strømmetjenesten – og tar oss med på enda mer spenning og sprell i franske gater. Kritikernes vurdering er som blandet drops, men jevnt over elsker publikum den franske luringen.

Netflix er kun tilgjengelig om du har vår tv-dekoder Modell A, og har 30 dagers bindingstid.
Utsnitt fra serien Lupin
IMDb 7.7/10

Blue Bloods

Seerfavoritten disker opp med nok en sesong fylt av politidrama i familien Reagen, hvor generasjon etter generasjon jobber i New Yorks politistyrke. Her har vi en serie av den gamle, gode sorten, hvor hver episode tar for seg en sak fra start til slutt, mens vi samtidig følger ‘våre venner’ og hvordan livene deres utvikles. Suksessoppskriften på god underholdning følges til punkt og prikke – til stor jubel fra publikum.

Utsnitt fra serien Blue Bloods
IMDb 7.9/10

Vinterveiens Helter

Risikerer livet for å redde havarerte biler!

De norske bilbergerne Thord, Bjørn, Jo Roger og Ole Henrik har tatt verden med storm. Ja, i hele 180 land sendes serien – som attpåtil tilbys på 33 ulike språk. De norske bilbergerne er blitt internasjonale tv-kjendiser, cv-en deres teller hele syv sesonger, og 15. oktober starter den åttende!

Følg dramatikken du også – dette er ekte reality: Når ulykken skjer ringer bilbergeren til filmteamet som rykker ut umiddelbart – uansett tid på døgnet og værsituasjon. DET blir imponerende tv, det.

Sesongpremiere på National Geographic 15. oktober.

Utsnitt fra serien Vinterveiens Helter