Krimmen vi gleder oss til denne påsken

Tre ting å glede seg til i april: Fridager, påskeegg og årets krim!

bilde fra politietterforskning

Like tradisjonsrikt som påskeegg og påskenøtter, er påskekrimmen på tv. ‘Et særnorsk fenomen der kriminalhistorier i ulike sjangre blir knyttet tett opp til påsken,’ som Store norske leksikon liker å si.

Men, vet du. Som nordmenn flest elsker vi tradisjoner. Og i år byr NRK TV på en krim vi allerede har starta nedtellingen til.

‘Hendelser ved vann’ fikk nemlig glitrende anmeldelser da den hadde premiere i Sverige i januar. Og nå gleder vi oss vilt til å tre inn i stillongsen, få på loddene, finne frem Solo og rester av Kvikk Lunsj, og mane frem god-følelsen av påskefri.

Hendelser ved vann

– Spennende, trist og helt fantastisk!

Slik beskrev Aftonbladet serien, som er basert på den kritikerroste boken med samme navn. Det er Annie og datteren Mia som tilfeldig kommer over to turister i et telt, drept, ved brutale knivstikk gjennom teltduken.

Nesten 20 år etter funnet er drapene fortsatt uløste, og innbyggerne ved funnstedet lurer fortsatt på hva som egentlig skjedde.

NRK1: Fra tirsdag 4. april og på NRK TV: Fra fredag 31. mars

Bilde fra serien Hendelser ved vann

Lite slår en skikkelig god krim!
Sjekk våre andre tips til grøssende gode serier til disse fridagene
👇

Wisting

Har du ikke fått med deg denne krimmen er du heldig! Det er glitrende skuespill av kjente norske fjes når etterforsker Wisting og gjengen dykker inn i saker med hud og hår, i både en og to og tre sesonger.

Serien ser du på Viaplay.

Bilde fra serien Wisting

Luther

Britisk krim på sitt beste! I denne fengslene thrilleren spiller Idris Elba etterforskeren John Luther som jobber i Londons avsnitt for alvorlig kriminalitet.

Serien ser du på HBO Max.

Bilde fra serien Luther

Den som dreper

Når etterforskerne får brutale saker på bordet kalles Louise inn – ekspert på seriemordere og tidligere profilerer. Lås døren, kryp under teppet, og trykk play. Tre sesonger!

Serien ser du på Viaplay.

Bilde fra serien Den som Dreper

Kastanjemannen

Hekta! Det er denne serien kort oppsummert. To etterforskere møter hverandre for første gang for å oppklare grusomme mord, som på en eller annen måte er knyttet til Barne- og ungdomsministeren i Danmark.

Serien ser du på Netflix.

Bilde fra serien Kastanjemannen

Dublin Murders

De ambisiøse etterforskerne Rob og Cassie etterforsker drapssaker som berører både Irlands og deres personlige fortid.

Serien ser du på Viaplay.

Bilde fra serien Dublin Murders

Slik velger du innholdet du ønsker

Med tv-pakken følger en pott poeng, så du kan svitsje mellom de største strømmetjenestene, kanaler og sportspakker på ‘Mine sider’.

Her kan du se full oversikt over alle kanaler og strømmetjenester du kan velge eller kjøpe hos oss.

Utsnitt altibox.no