Krim-premierer: Sommerens mysterier kan strømmes nå

Sjekk ut krim-premierene for sommeren!

La oss håpe på en strålende sommer der spenning og krim på skjermen er det som får oss til å gyse, heller enn kuling og øsende regn. Her er fire nyheter på krim-fronten – en perfekt avslutning på en solvarm sommerdag.

Juni er rene krim-måneden når TV 2 Play byr på premiere på to skandinaviske mysterie-favoritter, NRK er tilbake med ny sesong av en seerfavoritt, og Viaplay presenterer en splitter ny krimserie.

Her kan du velge inn (og ut) strømmetjenester ›

Usikker på hvordan du velger? Slik bruker du poengene dine ›

Altibox-appen gir deg frihet til å se det du vil, når du vil og hvor du vil!

Sommerdahl-mordene

Nå er vi kommet til sesong fire, full av mørke hemmeligheter som lusker i solfylte Helsingør. Den danske krimmen med sjefsetterforsker Dan Sommerdahl i lead skal nå løse saken om en lokal vindronning som blir funnet død på vingården.

Nye episoder slippes på mandager.

Happy Valley

– Spektakulær britisk krim, skrev Asbjørn Slettemark i Aftenposten.

– Fenomenal finale. Og terningkast seks, meldte Filmpolitiet.

Etter syv år vender politibetjent Catherine Cawood tilbake, og det i en heidundrandes avslutning. Elsker du krim og har missa denne, da vet du hva du må gjøre.

Tre sesonger ligger klar til å strømmes på NRK TV.

Utsnitt fra serien Happy Valley

Mordene i Sandhamn

Vi får ikke nok av skandinavisk krim! Denne gangen med svensk bakteppe, av svensk forfatter, med ‘vår egen’ Nicolai Cleve Broch blant hovedrollene. Det er sommer i den svenske skjærgården, og en bevisstløs kvinne oppdages på stranden. Etter hvert forteller hun at hun er utsatt for menneskehandel, og saken havner i hendene på etterforsker Thomas Andreasson.

Den suksessfulle serien teller nå hele ni sesonger – med perfekt binge-lengde, der hele mysteriet rulles ut på godt under ti episoder.

Utsnitt fra serien Mordene i Sandhamn

Mysteria i Brokenwood

Nok en traver i krim-sammenheng – ‘Brokenwood Mysteries’, med sine (så langt) ni sesonger, er omdøpt til nynorsk når statskanalen presenterer gåtene. Den rufsete, men rutinerte etterforskeren Mike Sheperd møter en ny mordgåte i nydelige New Zealand: Når vinbøndene i Brokenwood er samlet for den årlige prisutdelingen, og en av dommerne blir funnet druknet, lander en ny sak på bordet til Sheperd og gjengen.

Utsnitt fra serien Mysteria i Brokenwood

The Swarm

Liker du spenning, blandet med sci-fi og drama, er dette en å sjekke ut! Naturen kjemper tilbake i serien som er basert på en besteselgende bok av Frank Scätzings. Når menneskeheten står overfor en trussel fra en ukjent intelligens i havet, fremsetter et team av forskere en tilsynelatende umulig teori som vil utfordre menneskehetens selvbilde som den ultimate skapelsen.

Nye episoder slippes på søndager.

Utsnitt fra serien The Swarm