Fiberbredbånd til Bentserødveien-Aueveien-Grubesandveien

Sandefjord Bredbånd tilbyr fiberbredbånd og Altibox tjenester til utvalgte adresser i Bentserødveien- Aueveien-Grubesandveien. Har du bolig eller fritidsbolig tilknyttet hovedtrasé fra Langeby camping og videre sørover Vesterøyveien og inn Bentserødveien, frem til nr 94, samt Grubesandveien (se kart lenger ned på siden), tilbys fiberbredbånd og Altibox-tjenester.

Fiberrør i veikant. Gress og gammelt gjerde i bakgrunnen.

Ønsker du å bestille?

Har du ikke bestilt tjenester enda, ta kontakt med oss på tlf. 33 41 69 50, eller send oss en e-post til [email protected].

Hovedtrasé

Det er gravd en hovedtrasé, se bildet nedenfor (kan avvike noe fra reel trasé). Rød strek angir hovedtrasé og oransje stiplet strek viser trasè på privat grunn.

Kart over Vesterøya, viser hovedtrase.

Tjenester, egenandel og bindingstid

Egenandel per abonnement er kr 5.000,- som betales ved oppstart av tjenester.

Det vil være samme egenandel for både fritidsbolig og boliger (fastboende). Når det gjelder bindingstid og abonnement, vil det være følgende alternativer for:

a) Bolig (fastboende): Minimum 12 mnd binding til Altibox Medium pakke kr 1.179,- eller Altibox Standard (bestselger) kr 1.279,-

b) Fritidsbolig: Minimum 6 måneder sammenhengende fra aktivering av valgfri tjenester, med priser fra kr 699,-. For komplett oversikt over alternativer, se her.

Ung mann ute på terassen med pc. Wifi / trådløs dekning.

Du får din egen fiber

Det å få fiber betyr at du får din helt egen og dedikerte fiber, som ingen andre av våre kunder benytter eller tar kapasitet fra. Dette sikrer at du alltid har den hastigheten du abonnerer på, uansett om naboen eller andre benytter seg av internettkapasiteten samtidig.

Dame som ser på tv. Velg det du vil se.

Fiber eller 5G?

Du lurer kanskje på om du trenger fiberbredbånd, når det er startet utbygging av 5G? De områder som skal få 5G er avhengig av fiber frem til 5G-mastene, da fiber er eneste teknologi som kan betjene de datamengder som en 5G-mast skal håndtere. Ved å ha fiber vil du være sikret de mest stabile og symmetriske hastigheten uavhengig av andres bruk av nettet. Pris på abonnement ift. kapasitet og stabilitet gjør at 5G sannsynligvis ikke kan konkurrere med fiberbredbånd. Vi tror at 5G blir et supplement til fiber der hvor det ikke er mulig med fremføring av fiber. Med fiber har du sikret deg teknologi for fremtiden.

Barn og far i sofa med hver sin mobil/nettbrett.

Hva gjør Sandefjord Bredbånd?

Vi sørger for levering av alt teknisk materiell (node, skap, rør, fiberkabel, etc.), montørkostnader for blåsing av fiber, patching og skjøting av fiber. Egenandelen inkluderer blåsing av fiber fra skap, trekking av egnet kabel fra utvendig vegg og frem til punkt for plassering av hjemmesentral (der du ønsker hjemmesentralen montert). Vi monterer hjemmesentralen og sjekker at tjenestene fungerer.

Mann i arbeidsjakke, ansatt i Sandefjord Bredbånd som holder fiber og sørger for at kunder blir koblet på.

Annen nyttig informasjon

Hvordan utføres gravearbeid?

Entreprenør graver hovedtrasé på vegne av Sandefjord Bredbånd og legger av oransje 12 mm trekkerør langs hovedtrasé, slik at alle boenheter har mulighet til å koble seg på fibernettverket. Planen er å legge av nok lengder med 12 mm trekkerør, til å komme frem til grunnmur for hver boenhet. Ved behov for ekstra 12 mm rør, kan hver boligeier snakke med entreprenør når de graver, eller ta kontakt med Sandefjord Bredbånd for å få det antall meter med rør du har behov for. Entreprenør graver frem til beboers tomtegrense, eller maks 30 meter fra husvegg.

Hvordan utføres egeninnsats?

I de fleste tilfeller er det enkelt og greit å grave ned fiberrør i hagen. For å holde kostnaden så lav som mulig for deg, kan du selv utføre egeninnsats de siste meterne frem til husveggen. Her skal du få god veiledning fra oss underveis.

Sammen skal vi sørge for å få til en effektiv oppkobling i ditt nabolag slik at du og naboene dine raskest mulig kan ta i bruk våre tjenester. For å klare dette, er vi avhengig av at du utfører egeninnsatsen i løpet av kort tid etter at du har fått fiberrøret lagt til din eiendomsgrense. Les mer om egeninnsats her.

Hva innebærer installasjon og montering?

Når hovedtrasé og egeninnsats er ferdig, vil montørselskap utføre fiberblåsing helt frem til husvegg for hver boenhet. De monterer en skjøteboks på husvegg. Derfra trekker de en fiberledning (kalt BendBrigth) langs husvegg frem til punkt i huset, som er nærmest stedet hvor dere som huseiere ønsker å få montert hjemmesentralen.

Fra hjemmesentralen er det cat5/cat6 kabler som skal benyttes, frem til punkt for TV-boks eller annet kablet utstyr som er ønskelig koblet til hjemmesentralen. Slik internkabling bekostes av huseier/beboer. Dersom du ønsker at montørselskapet skal utføre internkabling, kan montørselskapet levere dette etter nærmere angitt pris, som hver huseier avtaler direkte med montørselskapet. Denne avtalen gjøres når montørselskapet tar kontakt for å installere hjemmesentralen. Ler mer om hjemmesentral.