Vi elsker tradisjoner! Dette er julefilmene vi ser hvert år

I et skred av julefilmer har disse utpekt seg som tidløse favoritter. Hva om vi sier at du kan få alle samme sted, uten å betale ekstra?

jente foran juletre

I et skred av julefilmer har disse utpekt seg som tidløse favoritter. Hva om vi sier at du kan få alle samme sted, uten å betale ekstra?

Tradisjoner. Vi elsker de! Vi drømmer om hvit jul, klar himmel, tid med de vi er glade i, barnslig glede. Vi vet riktignok ikke om jula blir hvit eller om svoren blir sprø, men filmlista: den har vi kontroll på.

Men hva finnes hvor? I et vell av strømmetjenester er det ikke alltid like lett å finne frem til favorittene. Nettopp derfor har vi listet opp de tradisjonsrike filmene som mange ‘må’ se i jula og hvor du finner de. Og med strømme- og tv-pakken fra Altibox kan du enkelt bytte inn og ut strømmetjenestene du trenger for å se julefavorittene til en og samme månedspris. Så om du vil strømme ‘Snekker Andersen’ en julemorgen og ‘Polarekspressen’ når kvelden siger på, kan du starte dagen med Nordisk Film+ og avslutte med HBO Max. Hvis du vil, altså.

Reisen til julestjernen

Den ikoniske eventyrfilmen fra 1976 har blitt vist på NRK hver julaften – men nå finner du den i strømmetjenesten Altibox X og kan tjuvstarte stemningen allerede før den store dagen. Følg Gulltopp i jakten på julestjernen som forsvinner.

Reisen til julestjernen

Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa

Sjarmerende, søt og skikkelig julete!

I hvitt og herlig vinterlandskap møter vi Elise og Børre i den lille bygda hvor alle har glemt ut at julen eksisterer. Heldigvis får Snekker Andersen (i Trond Espen Seims skikkelse) nyss om saken, og sammen med Elise og Julenissen trør han til for å redde julen.

 

flåklypa

Snekker Andersen og Julenissen

Ekte norsk julestemning blir det når det klassiske eventyret om Snekker Andersen og Julenissen kommer til liv på skjermen. Dyp snø, smånisser, sjarmerende scener og ekte juleglede! 

Snekker Andersen

Love Actually

En absolutt må-se i julen: Vi følger parallelle historier, alle smått vevd inn i hverandre, med London som bakteppe. Sjarmerende, romantisk og tidløs film som virkelig gir oss godfølelsen.  

Love actually

Hjem til jul

Ulike historier veves sammen, alle med samme ønske: Drømmen om å feire jul med en familie. En lege, en pappa, en tigger, en eldre mann, en ung gutt og en elskerinne med hver sin historie.

En film som byr på julestemning i bøtter og spann i sin vakre vinteratmosfære og med den nå uunnværlige klassikeren til Maria Mena i avslutningsscenene, men uten å ha tradisjonell julestemning som formål. Det finnes mange skjebner som forsterkes av forventningene om gledens høytid.

Hjem til jul

Grinchen

Tidløs favoritt basert på klassikeren fra 2000 med Jim Carrey i hovedrollen, som igjen var basert på Dr. Suss bok ‘How the Grinch Stole Christmas!’.

Dette er en snillere variant med magiske illustrasjoner som kan tine selv det kaldeste hjertet. I den lille byen Hvemvik elsker innbyggerne julen, ja, desember er den rene lykkemåneden, og ingenting er for overdådig. Det syns derimot ikke Grinchen. Han vil stjele julen, og gjør alt i sin makt for å få slutt på feiringen.

Grinchen

Elf

Buddy er på jakt etter sin biologiske far,etter en barndom på Nordpolen. Han krøp nemlig opp i Julenissens sekk en gang han besøkte et barnehjem, og ble videre oppdratt som alv. Men brått er han en kjempe sammenlignet med alveflokken, og nå vil han til New York for å finne tilbake til røttene sine. Det byr jo selvfølgelig på litt av hvert av utfordringer og gir oss en sjarmerende, morsom og fantastisk film som vi ser igjen år etter år.

elf