Vi spanderer «Robots» i januar

Hver måned spanderer vi en leiefilm på våre tv-kunder, og nå i januar er det en splitter ny romantisk komedie som ligger klar til deg i filmkiosken.

Bilde fra filmen "Robots"

Hver måned spanderer vi en leiefilm på våre tv-kunder, og nå i januar er det en splitter ny romantisk komedie som ligger klar til deg i filmkiosken.

‘Robots’ fra 2023 er en humoristisk tolkning av hva som kan bli følgene av kunstig intelligens. Det har det siste året kommet flere gode filmer som tar for seg de mer seriøse og skremmende versjonene av en fremtid med AI – f.eks. ‘M3gan’ og ‘The Creator’. ‘Robots’ velger en litt mer lun og latterlig løype.

Søt robotkjærlighet

I nær fremtid har roboter blitt en naturlig del av hverdagslivet, men de får bare utføre enkelt og fysisk krevende arbeid, mens roboter som likner mennesker er strengt forbudt, av frykt for at de skal erstatte oss. Charles er en skjørtejeger, mens Elaine er en gullgraver. Men de er late. Så begge bruker ulovlige roboter – kopiversjoner av seg selv – for å lure intetanende fremmede. Han for å skaffe seg sexdater, og hun for å svindle menn for penger.

Men når de to robotene deres møtes, blir forelsket i hverandre og rømmer til Mexico, må Charles og Elanie sette sine avslappende liv på pause og sammen forfølge klonene før det blir avslørt at de har brutt loven ved å sende kopiroboter ut i verden. Det blir en tur utenom det vanlige!

Bilde fra filmen Robots

Lettsett underholdning - med skjult dybde?

Den britiske standupkomikeren Jack Whitehall er både skjønn og sjarmerende, mens Shailene Woodley er en dyktig skuespiller som bringer mye til rollen sin – og samspillet mellom dem, både som roboter og mennesker, er både engasjerende og gøyalt.

‘Robots’ er på mange måter lettsett underholdning. IMDb-ratingen på 5.5 forteller oss at dette nok ikke er et mesterverk, men det er kanskje en perfekt film å sette på når du bare vil se noe, le og kose deg litt, og bare bli godt underholdt i halvannen time.

Og det er noe av grunnen til at vi spanderer akkurat denne filmen i januar – den er kanskje ikke verdt å kjøpe for alle, men den er absolutt verdt å se!

Når det er sagt, kan du – hvis du er på jakt etter en dypere mening med filmen – ganske enkelt se på dette som en seriøs kommentar til samfunnet vi lever i og fremtiden vi er på vei inn i. Hva vil AI gjøre med oss mennesker? Vil vi få roboter til å gjøre alle jobbene – til og med møte andre mennesker, mens vi sitter på sofaen og gjør ingenting? Da er det plutselig få skritt igjen til å tenke «hva er egentlig meningen med livet?». Og det er ikke verst at en litt tullete romkom med forelskede roboter kan få deg til å filosofere over denslags!

To jenter sitter i sofa og ser på tv. Foto: Line Owren Fotografi AS